Posted by Helen Arvidsson on jan 17, 2019
Presidenten har ordet!

Det är tillsammans som vi gör vi vår klubb stark, framåt och innehållsrik. Att ha en levande klubb och att ha roligt tillsammans samtidigt som vi kan göra skillnad. Oavsett om det är lokalt välgörenhetsprojekt, insamling till internationella hjälpprojekt eller annat som på sitt sätt bidrar till att vi kan göra världen lite bättre. Att få göra gott, helt enkelt.

Varför är jag Rotarian?
 Mina första ord jag tänker på är Service above self! Att få göra gott i kamratlig gemenskap, skapa kontakter och nätverka, ge och få styrka, vara välgörande i samarbete, upptäcka nya saker och att utvecklas genom att få lära sig mera.
Rotary är som ett smörgåsbord. Det är fyllt med utbildningar i ledarskap, möte med olika yrkesgrupper i kamratlig anda, varje vecka med olika intressanta föredrag där jag lär mig något nytt. Detta har jag dessutom tillgång till över hela världen. Vi är 1,2 miljoner medlemmar och det finns 32 000 klubbar. Tänk dig 32 000 öppna dörrar, fantastiskt!

Mina mål som president!
Öka närvaron och ha intressanta föredrag! För att en klubb skall vara framgångsrik krävs engagemang och närvaro. Såklart kan man vid olika tidpunkter i sitt liv uppleva att det inte finns tid för olika uppdrag eller veckomöten. Det är då viktigt att vi kommunicera med varandra om varför vi inte kommer på möte. Medlemmar som kommer undrar såklart varför vissa inte är där.

Välkommen att besöka oss! Vi finns på Kitchen & Table torsdagar klockan 12.00 – 13.00. (Variation av mötestiden kan förekomma).
Att får höra intressanta föredrag är absolut ”TOPP 5” när jag frågar medlemmar i min klubb om vad som är viktigt. Då gäller det att vi fyller lokalen och hyllar föredragshållaren med vår närvaro. Ju högre närvaro desto mer dynamik i våra möten. Jag ser väldigt positivt på att ta med gäster till våra möten. I mina veckomejl påminner jag ofta om att ge möjlighet för flera att ta del av vår verksamhet. Vårt nya datasystem, Clubrunner, gör dessutom det mycket enkelt att kommunicera och sälja in nästa veckas möte. Ser med glädje fram emot att fler klubbar byter och tar del av utvecklingen.

Helen Arvidsson
President Magnus Stenbock RK