Publicerad av Mats Sander den 02 Sep 2020

Rotaryåret inleds mitt under coronapandemin vilket påverkar precis allt. Inget är som vanligt. Vi gjorde ett försök från styrelsen att ta kontakt med samtliga medlemmar under sommaren vilket verkar ha uppskattats.

Det symboliska mötet med avgående och pågående president genomfördes med enbart Helen Arvidsson som avgående, Lena Bosson som vittne och undertecknad närvarande. Nåväl, det symboliska mötet är inte det viktigaste vi har att göra. Kedjan är överlämnad, nu blickar vi framåt och fortsätter tillsammans bygga vår klubb starkare.

I Magnus Stenbock är det fokus på det fysiska mötet med intressanta föredrag vilket de allra flesta av oss tycker är viktigast. Då gäller det att vi alla visar stort intresse med hög närvaro för att respektera föredragshållaren som ansträngt sig att komma till just oss. Ju fler vi är desto trevligare blir det och om vi tar med gäster ökar dynamiken samtidigt som gästerna är möjliga framtida medlemmar som får ett smakprov.

Vi finns normalt på Kitchen & Table torsdagar klockan 12.00 – 13.00 men har haft inställt sedan pandemin i våras. Vi gör ett försök den 17 september och då på Möllegrändens festvåning eftersom ordinarie har stängt. Möllegränden erbjuder en stor, rymlig lokal som lätt går att känna sig coronasäker i. Efter det mötet så utvärderar vi och tar beslut om hur vi ska gå vidare.

Vi ses under trevliga förhållanden, har kul tillsammans samtidigt som vi kan göra skillnad. Det handlar om lokala välgörenhetsprojekt, insamling till End Polio Now eller att vidga och nyttja yrkesnätverket på något sätt som bidrar till att vi kan göra världen lite bättre. Service Above Self i praktisk handling.

När jag 2019 fick förtroendet att förbereda mig för axla presidentskapet 2020/2021 var världen helt annorlunda. Mina planer kullkastades helt i och med covid-19. Jag ser framåt, lagar efter läge och gör så mycket det går med de möjligheter som erbjuds. Eftersom det personliga mötet är viktigt kommer jag tillsammans med styrelsen och ett lyhört öra till medlemmarna att fortsätta jobba för att göra det så möjligt som det går.

Informationsspridning är viktigt. Både internt för oss alla rotarianer men även externt för omvärlden, inte minst för att locka fler till oss. Vår sida på Facebook kommer att hållas uppdaterad, de så kallade tio-klubbarna i nordvästra Skåne har också en sida för att stödja och skapa mer trafik till våra sidor. Vårt datasystem, Clubrunner, gör dessutom det mycket enkelt att kommunicera både via dator och mobiltelefon.

Jag hoppas att under året kunna välkomna såväl klubbens medlemmar som andra klubbars medlemmar, föredragshållare och gäster till våra möten vid så många tillfällen som möjligt!

Mats Sander
President Magnus Stenbock RK